Comitè de KYUDO

El Kyudo és un art marcial de tir amb arc japonès que es practica seguint els principis de la tradició i amb l’esperit de la meditació Zen. Kyudo significa “camí de l’arc” ja que, entra altres valors, el Kyudo és un camí que busca el desenvolupament personal del kyudoka (l’arquer). Va ser reconegut a Catalunya l’any 2015 com una activitat física i esportiva, i actualment s’encabeix dins un esport federat. Des que en 2016 la sensei Belén Pérez va realitzar les primeres jornades d'introducció al kyudo a Barcelona s'han iniciat al món del kyudo socis de 8 clubs d'aquesta federació. Com a resultat de tot això actualment (juny de 2017) socis de 4 clubs practiquen kyudo de forma regular. La secció de kyudo de la federació neix amb la intenció de ser un lloc de trobada dels arquers catalans interessats en la pràctica del kyudo. Totes aquelles persones que desitgin iniciar-se en aquesta activitat poden dirigir-se a nosaltres per sol·licitar més informació.

El Kyudo acostuma a practicar-se en els “dojos” (lloc en el que es realitza el “Do” o camí) disparant les fletxes a dianes de palla o “makiwara” situades a una distància de 2m. També pot practicar-se a l’aire lliure i en espais semioberts o coberts on es col·loquen unes dianes de 36 cm o “mato” a una distància de 28 m. La seva pràctica pot ser individual o en petits grups, i es desenvolupa seguint una cerimònia d’aproximació anomenada “sharei”. La indumentària és particular i els arcs o “yumi” poden ser de bambú, carbó o fibra, amb cordes de cànem (“tsuru”). En cada tir, i posteriorment a 8 moviment molt complexes anomenats “Shaho Hassetsu”, l’arquer dispara dos “ya” (fletxes), l”haya” i la “otoya”.

+ info
Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies i de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa la acceptació de l’ instal·lació de les mateixes. L’usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que l’esmentada acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web
Acceptar | Com Configurar