Comitè Català tècnics i monitors

SEMINARI PRÀCTIC SOBRE LA INICIACIÓ AL TIR AMB ARC.

 

EL 12 D’OCTUBRE, A CAMBRILS - TARRAGONA

 

El dia 12 d’octubre el Comitè Català de Tècnics d’Esport, Entrenadors i Monitors de la FCTA, ha programat un seminari teòric - pràctic sobre l'entrenament de la tècnica al tir amb arc en la fase d’iniciació.

 

Alguns tècnics centren el seu treball en el perfeccionament o tecnificació dels esportistes i acostumen a trobar-se amb que alguns dels esportistes que els hi arriben han adquirit diferents hàbits, no molt adequats, que en aquell moment, són més difícils de corregir.

 

Un aprenentatge adequat a la iniciació, simplificaria aquesta tasca i li estalviaria temps tant a l'esportista com a l'entrenador per aconseguir els seus objectius.

 

En Carlos Morillo des de la seva experiència com a entrenador ha dit en el darrer seminari celebrat a Salt:

 

és importantíssim rebre una adequada iniciació per poder arribar en un futur a l'alt rendiment. La bona tasca que realitzi un monitor d'iniciació és tan important o fins i tot, més que la d'un entrenador de perfeccionament o tecnificació

 

Per això, i d'una manera pràctica, els  assistents a aquest curs aprendran i / o ampliaran els seus coneixements sobre tots els aspectes relacionats amb la iniciació esportiva del tir amb arc, com: la tècnica de tir, l'ús de jocs, l'escalfament, la programació d'un curos d'iniciació, com evitar la febre del groc, exercicis tècnics a utilitzar en la iniciació, correcció d'errors més comuns, habilitats de comunicació, etc.

 

En principi, al seminari només podran assistir els/les tècnics/ques d’esport de tir amb arc, entrenadors/es i monitors/es amb la llicència en vigor i que duguin a terme tasques de promoció i iniciació del tir amb arc de qualsevol disciplina (sala-aire lliure, camp, bosc).

 

Aquest seminari es durà a terme en el marc de la formació continuada adreçada a tècnics/ques d’esport de tir amb arc i a entrenadors/es i monitors/es de la FCTA.

 

Està previst que el seminari s’imparteixi en la “Galeria esportiva. Centre de tecnificació de tir amb arc” de Cambrils. En la adreça Camí del cementiri 43850 Cambrils (Baix Camp). Les dades pels navegadors són: 41.077656,1.043035.

 

http://mercuri.icc.es/website/guia/carrerer.html?zoom=9&XYADDRESS=335703.5099473021:4549428.6803458156&CONSULTA=GALERIA%20ESPORTIVA.%20CT%20DE%20TIR%20AMB%20ARC#

El seminari tindrà una durada de 10 hores aproximadament, de 9,00 a 14,00, i de 16,00 a 21,00 el dissabte 12 d’Octubre 2013

 

i serà impartit pel Sr. Carlos Morillo Prats entrenador i psicòleg esportiu especialitzat en la disciplina de tir amb arc, amb un extens recorregut en el mon del tir amb arc i de l’alta competició.

 

https://sites.google.com/site/arcoymente/-quien-soy

 

Feu les vostres inscripcions mitjançant el formulari adjunt a ctecnics@fcta.cat, abans del dia 8 d’octubre de 2013.

 

Les places són limitades i adreçades a tècnics d’esport, entrenadors i monitors de la FCTA que treballin de manera activa en la promoció del tir amb arc a Catalunya.

 

No obstant, es permetrà pre-inscripcions de tècnics de la resta de comunitats de l’estat espanyol que treballin de manera activa en la promoció del tir amb arc, de tècnics de la FCTA que no compleixin els requisits d’accés, i d’arquers de la FCTA que acreditin que duen a terme activitats d’ensenyament i de promoció del tir amb arc.

 

A partir del 8 d’octubre si no s’han omplert les places pels tipus de tècnic a qui va adreçat el seminari es procedirà a acceptar les preinscripcions per rigorós ordre de pre-inscripció. 

 

Les places estan limitades a 30 persones.

El cost del seminari serà de 30 euros.

S’han d’ingressar al compte de la FCTA “la caixa” 2100 1107 36 0200085915

No s’acceptaran inscripcions, ni preinscripcions que no vagin acompanyades del formulari d’inscripció i del justificant bancari d’ingrés o transferència.

Nota: La major part d'aquest programa es realitzarà d'una manera pràctica, on els assistents realitzaran els diferents exercicis, jocs i activitats, a més de pràctiques entre ells, sobre l'ensenyament de la tècnica, correccions d'errors més comuns, utilització de simuladors d'entrenament , etc. Per això, és imprescindible que cadascun dels assistents porti:

 1. un arc d'iniciació amb visor
 2. un mínim de 6 fletxes d'iniciació
 3. buirac
 4. dactilera
 5. protector
 6. dragona
 7. un estabilitzador llarg
 8. i roba esportiva.

PROGRAMA

SEMINARI PRACTIC SOBRE LA INICIACIÓ AL TIR AMB ARC.

 

Dia 12 d’octubre, DISSABTE:

Matí, de 9 a 14 hores:

– Escalfament i estiraments. L'ús de jocs i simuladors d'entrenament per a un escalfament més eficaç i divertit.

– Ensenyament de la tècnica en la iniciació esportiva.

 1. Els passos del tret a la iniciació esportiva. Diferències amb l'alt rendiment.
 2. Que aspectes tècnics són els més importants per a una bona progressió en el futur.
 3. Exercicis tècnics a utilitzar en la iniciació esportiva.
 4. Correcció d'errors més comuns en la iniciació esportiva.
 5. Periodització del treball tècnic en la iniciació esportiva. Per on començar a treballar la tècnica i quines habilitats ensenyar abans que d'altres.

– El material a utilitzar en la iniciació esportiva.

 1. Quan i com anar millorant el material esportiu dels esportistes.

– La febre del groc. Què és i com evitar-la?

Tarda, de 16 a 20:30 hores:

– Jocs en el tir amb arc.

 1. Jocs tirant amb arc.
 2. Jocs sense tirar. Abans o després de l'entrenament i en els descansos.

– Pràctica com entrenadors. Filosofia de l'entrenador en la iniciació esportiva.

 1. Com corregir errors.
 2. Com donar feedback.
 3. Tècniques de comunicació aplicades al tir amb arc.

– Planificació i programació en un curs d'iniciació.

 1. Que continguts ha de tenir un curs d'iniciació al tir amb arc.
 2. Ús de plantilles per a la planificació d'un curs d'iniciació.
 3. Diferències en el procés d'aprenentatge entre nens i adults.
 4. Organització i desenvolupament de la sessió d'entrenament en la iniciació esportiva.
 5. Les competicions com un recurs més en la formació de l'arquer.

–Resolució de dubtes i cloenda del curs.

Nota: La major part d'aquest programa es realitzarà d'una manera pràctica, on els assistents realitzaran els diferents exercicis, jocs i activitats, a més de pràctiques entre ells, sobre l'ensenyament de la tècnica, correccions d'errors més comuns, utilització de simuladors d'entrenament , etc. Per això, és imprescindible que cadascun dels assistents porti: 1. un arc d'iniciació amb visor 2. un mínim de 6 fletxes d'iniciació 3. buirac 4. dactilera 5. protector 6. dragona 7. un estabilitzador llarg 8. i roba esportiva.
ctecnics@fcta.cat
Descarregar PDF de la circular
CIRC 5113 SEMINARI CCTEEM INICIACIO
FORMULARI INSCRIPCIO I PREINSCRIPCIO
Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies i de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa la acceptació de l’ instal·lació de les mateixes. L’usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que l’esmentada acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web
Acceptar | Com Configurar