Comitè Català tècnics i monitors

L’1 de Març el Comitè Català de Tècnics d’Esport, Entrenadors i Monitors de la FCTA, ha programat un seminari teòric - pràctic sobre l'entrenament de la tècnica de tir amb arc recte: GAP SHOOTING.

 

L’entrenament de tir de precisió pot ser molt estressant per als esportistes, sobre tot si aquest són petits o joves, per la qual cosa és recomanable en l’ensenyament esportiu, variar el contingut de les sessions d’entrenament i relaxar als esportistes donant-los l’oportunitat de practicar amb altres tipus d’arc diferents del que fan servir habitualment e inclús, altres disciplines de tir amb arc, diferents de les de precisió.

Des del CCTEEM es considera que un tècnic de tir amb arc ha de ser capaç de poder ensenyar el gest de tir amb diferents arcs i en el marc de diferents disciplines.

Seguint aquest raonament, el CCTEEM ha dissenyat un seminari la finalitat del qual és ampliar coneixements i donar competències i habilitats als/les tècnics/ques d’esport, entrenadors/es i monitors/es en l’ensenyament de l’arc recte i tradicional, per tal de que siguin capaços de:

 

1. Consolidar un procés i protocol de tir, que permet amb molt poca pràctica aconseguir excel·lents resultats amb qualsevol arc i amb independència de la seva potència.

 

2. Conèixer que és el GAP SHOOTING i com aquesta tècnica s'adapta a diferents tipus d’arquers classificats en funció del seu ancoratge, sigui aquest més llunyà o aproximat al seu ull dominant.

 

3. Conèixer mètodes d’entrenaments per a fer una deixada sense vicis evitant derives amb independència de la potència de l'arc que usem.

 

De tot això es farà una demostració clara de cada concepte/procés que permetrà assimilar la teoria impartida.

 

4. Comprendre com es dona el procés en el que, quan s'uneixen tècnica i la intuïció es produeix l'eclosió del arquer de modalitat tradicional o intuïtiu.

 

5. Conèixer els criteris de com aconsellar a triar un arc i la importància de la seva longitud en funció de la obertura de l’arquer.

 

 

Es tractarà entre d’altres, per aquells casos en el que els esportistes desitgin obtenir un arc tradicional propi, sobre la necessitat de conèixer la velocitat del futur arc així com la progressivitat del mateix, ja que el desconeixement d'aquests valors farà que la compra de l’arc pugui ser errònia i per tant es trigui molt temps en què la unió perfecta entre arc i arquer es produeixi.

 

El seminari està principalment adreçat com a formació complementària per a tècnics/ques que estiguin entrenant a arquers/eres en la fase de iniciació i/o perfeccionament en les divisions d’arc recorbat i politges, amb la llicència de tècnic en vigor. Així mateix, també podran assistir tècnics/ques que tinguin la llicència de tècnic en vigor i que duguin a terme tasques de formació continuada d’arquers/es de qualsevol disciplina.

 

Aquest seminari es durà a terme en el marc de la formació continuada adreçada a tècnics/ques d’esport de tir amb arc i a entrenadors/es i monitors/es de la FCTA.

 

Està previst que el seminari s’imparteixi en les instal·lacions del complex esportiu municipal Les Franqueses

 

http://www.cemlesfranqueses.com/v_franqueses/informacion/informacionver.asp?cod=281&te=326&idage=301&vap=0

 

I posteriorment en les instal·lacions del Club ARC LES FRANQUESES:

 

Antiguas Instal. Militares s/n

08520 Les Franqueses del Vallés

Barcelona, España

 

El seminari tindrà una durada de 4,30 hores de 10,00 a 14,30, el dissabte 1 de març de 2014.

 

El seminari serà impartit pel Sr. Julio Lozano Brea, arquer polivalent i competidor d’alt nivell i fabricant d’arcs tradicionals i ganivets artesans.

 

S'inicia en el tir amb arc al 2007, com a conseqüència d'una lesió que li impedeix practicar un altre esport. Guanya el seu primer torneig als 4 mesos i aconsegueix guanyar l'Open d'Open de Montjuïc amb arc recorbat i una puntuació de 288 punts en la modalitat de camp als 6 mesos. Aconsegueix superar els 300 punts en una competició de camp amb arc tradicional.

Des de l'any 2007 a l'any 2010 guanya més de trenta competicions i és finalista en altres 16. Aconsegueix altre resultat èpic en guanyar el campionat d'Espanya de bosc l'any 2009 amb arc recte (Long Bow), havent-se iniciat amb aquest arc tan sols nou mesos abans. Aconsegueix superar en més de 30 punts al segon classificat i ho aconsegueix amb un arc de la seva pròpia manufactura ..

 

En Julio Lozano és un arquer que ha cregut molt en la formació i l’ha cercat dels millors. Ell explica:

 

L'estudi de la tècnica i la pràctica constant em va permetre aconseguir un protocol i un procés que garantia la major precisió en cada fletxa.

Tenir la possibilitat de conèixer a personalitats com:

 

Ron LaClair

 

Dale Karch

 

Darryl Quidort

 

Larry Yien

 

 

Tots mestres en el tir amb arc intuïtiu, em van permetre conèixer els seus processos i protocols dels que vaig assimilar l'essència de cada un fins aconseguir el meu sistema perfecte per determinar la meva GAP.

 

 

 

“Encertar a la diana, és només traçar una línia recta imaginària entre dos punts.”

 

Julio Lozano

 

Feu les vostres inscripcions mitjançant el formulari adjunt al següent enllaç :

 

https://docs.google.com/forms/d/1IVFrqgmhWSN81JLDxQcfh8qitbtLI6xzFir1bStzhgU/viewform

 

i envieu el justificant de pagament a ctecnics@fcta.cat,  abans del dia 28 de febrer de 2013.

 

Places limitades a 20 persones. El cost del seminari serà de 10 euros. S’han d’ingressar al compte de la FCTA “la caixa” 2100 1107 36 0200085915

 

 

Barcelona, 17 de febrer de 2014

 

Miguel Àngel Pérez

 

 

Comite Català de Tècnics d’Esport, Entrenadors i Monitors de Tir amb Arc

Federació Catalana de Tir amb Arc

 

Descarregar PDF de la circular
Circular 1409 Seminari Gap Shooting
Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies i de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa la acceptació de l’ instal·lació de les mateixes. L’usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que l’esmentada acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web
Acceptar | Com Configurar