Comitè Català tècnics i monitors

CIRCULAR FCTA 1435 - 12-05-2014 -

TALLER FORMATIU SOBRE ESPORT EN EDAT ESCOLAR.

El esport en edat escolar. Introducció, definicions i perspectives de l’esport en edat escolar en l’àmbit de l’esport federat.

El dia 31 de Maig de 2014 en l’aula formativa de l’escola Catalana de l’Esport.

El dia 31 de maig el Comitè Català de Tècnics d’Esport, Entrenadors i Monitors (CCTEEM) de la Federació Catalana de Tir amb Arc (FCTA), ha programat un taller formatiu sobre l’esport en edat escolar, en el que s’exposarà que és de facto l’esport en edat escolar, el benefici que pot reportar la seva perspectiva i aplicació per als nens i nenes que practiquen el nostre esport així com qualsevol altre i la seva potencialitat per a millorar el conjunt de la societat en la seva aplicació en l’àmbit de l’esport federat.

 

En el treball quotidià d’entrenament, el tècnics centrem el nostre treball en millorar la tècnica, regular i condicionar l’equip de tir dels nostres arquers, en millorar la seva condició física i habilitats motrius, també treballem aspectes psicològics i alguna coseta de tàctica.

Quants de nosaltres, quan entrenem a esportistes en edat escolar, ens preocupem de educar en valors o en competències? Quants programem sessions d’entrenament amb esportistes en edat escolar en la que s’inclouen metodologies d’ensenyament i pràctica de valors i competències a través de la pràctica del tir amb arc o qualsevol esport? Sabem distingir entre un clima motivacional orientat a l’ego i un altre a la tasca? Quin és més beneficiós per a esportistes en edat escolar?

Tots aquest aspectes són fonamentals i la base per a garantir una experiència esportiva satisfactoria a nens i nenes en edat escolar i assegurar així la seva adherència a l’activitat física i l’estimació per practicar un esport i dur a terme un estil de vida saludable.

En aquest sentit, el CCTEEM considera primordial que els/les tècnics/ques catalans disposin d’una idea clara del que representa l’esport en edat escolar i de la seva importància en el conjunt de la societat.

Es per això que us proposem aquest taller formatiu de 3 hores, en el marc de la formació continuada a tècnics/ques de la FCTA, per tal de que comencem a entreveure el potencial educatiu en valors d’un correcte ensenyament esportiu en edat escolar.

El taller formatiu tindrà una durada de 3 hores aproximadament, de 10,00 a 13,00 el dissabte 31 de maig de 2014 i serà impartit pel Sr. Carles González Arévalo.

 

 

Foto Carles

En Carles González Arévalo, el ponent d’aquest seminari, és Doctor per la Universitat de Barcelona i professor del Departament d'Educació Física de l'INEFC-centre de Barcelona, autor i co-autor de diversos llibres d’educació física en l’àmbit escolar (curricular) i d’articles en diverses revistes especialitzades.

Per altra banda, i com especialista en l’esport en edat escolar (esport practicat fora del període lectiu) va participar en en el grup d'elaboració del Pla Integral de l'Activitat Física i l'Esport, concretament de la part corresponent a l’ESPORT EN EDAT ESCOLAR (2009), també va participat en la realització del document: “Projecte Marc Nacional de l'Activitat Física i l'Esport en edat escolar. Consell Superior d'Esports (CSD), maig 2010”, així com en el 2008 en el document “Proposta de currículum per a les activitats esportives fora de l'horari lectiu de la ciutat de Barcelona. IBE (Institut Barcelona Esports). Ajuntament de Barcelona.”

El darrer projecte amb el qual ha participat ha estat el disseny d’un projecte esportiu en valors anomenat Juga Verd Play, en el Consell Esportiu del Baix Llobregat. Aquest projecte, pioner a Europa i que aquest curs està en la seva versió pilot, fa possible que en les competicions esportives escolars des de pre-benjamí fins aleví en esports col·lectius, els valors i el bon comportament compti efectivament en el resultat de cada partit. (Veure http://carlesgonzalezarevalo.blogspot.com.es/)

Els/les assistents/tes a aquest taller formatiu ampliaran i/o actualitzaran els seus coneixements sobre tots els aspectes rellevants del que es coneix com a esport en edat escolar i el seu potencial educatiu.

El taller formatiu està adreçat principalment a tècnics/ques d’esport, entrenadors/es, monitors/es tot i que es recomanable que també assisteixin jutges, pares d’esportistes i dirigents de clubs esportius federats.

Aquest taller formatiu es durà a terme en el marc de la formació continuada adreçada a tècnics/ques d’esport de tir amb arc i a entrenadors/es i monitors/es de la FCTA.

Està previst que el seminari s’imparteixi en l’AULA l’Escola Catalana de l’Esport. En la adreça C/ Sant Mateu, 27-37 08950 Esplugues de Llobregat.

Enllaç: <http://www20.gencat.cat/portal/site/sge/menuitem.497764a246a472ca21740d63b0c0e1a0/?vgnextoid=ce11cfb2642fc310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=ce11cfb2642fc310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default>

Feu les vostres inscripcions i el pagament AMB TARJETA DE DEBIT, CREDIT O A TRAVÉS DE PAYPAL mitjançant el formulari adjunt al següent enllaç:

https://www.avaibooksports.com/inscripcion/inscripcion_datos.php?id=1426

Podeu trobar el seminari, anunciat a:

http://www.fcta.cat

www.avaibooksports.com

www.damedeporte.com

El cost del seminari serà de 5 euros per a les persones (tècnics, jutges, directius, esportistes, pares o mares) que provinguin de clubs federats de la FCTA i 8 euros per a persones provinents d’altres federacions, i/o esports, estudiants o en general persones no relacionats amb la Federació Catalana de Tir amb Arc.

Les places estan limitades a l’aforament de la sala de l’escola Catalana de l’Esport que és de 150 persones.

 

Barcelona, 12 de maig de 2014

 

Miguel Àngel Pérez

Logo

Comitè Català de Tècnics d’Esport, Entrenadors i Monitors de Tir amb Arc

Federació Catalana de Tir amb Arc

ctecnics@fcta.cat
Descarregar PDF de la circular
Circular 3514 Taller esport en edat escolar
Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies i de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa la acceptació de l’ instal·lació de les mateixes. L’usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que l’esmentada acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web
Acceptar | Com Configurar