Comitè Català de tir de camp

LLOC I DATA DE CELEBRACIÓ:

 El XLIXè CAMPIONAT DE CATALUNYA DE TIR DE CAMP, es celebrarà el 28 i 29 d'abril del 2018, organitzat pel CLUB DE TIR AMB ARC DE CALDES DE MONTBUI a les instal·lacions del club a:

Camp del Negrell
carrer  Negrell s/n.  
Urbanització el Negrell
08140 Caldes de Montbui – Barcelona

Coordenades :

41º 37’18.39” N

 2º 10’54.89” E

 

DIVISIONS I CLASES:

Compost, recorbat, nu, instintiu i long-bow

Veterà, sènior, júnior, cadets i menors de 14 anys, tant homes com dones

 

FORMAT:

Normativa segons reglament WA

 

  • El 28/4 recorregut classificatori de 24 dianes, 12 conegudes + 12 desconegudes
  • El 29/4 round eliminatori a 12 dianes a distancies conegudes  
  • Els talls per passar el Round eliminatori del diumenge es farà seguint els següents criteris:
  • els 8 millors sempre que hagi més de 8
  • els 4 millors sempre que al menys hagi entre 4 i 7 inscrits
  • els 4 millors de cada categoria passaran a semifinals i finals

 

en cas de no haver 4 inscrits en alguna de les categories no es disputaran el round eliminatori ni finals i els resoldrà per els punts del round classificatori.

 

Aquest 2018, s'introduiran les semifinals i finals en les categories de menors de 14 anys i cadets, respectant l'ordre dels rounds classificatoris i eliminatoris. Aquestes finals és disputaran tot i no arribar al límit d'arquers necessaris per fer oficial la proclamació del campió de Catalunya.

 

HORARI:

   

dissabte 28/4

08:15h Concentració d’arquers, escalfaments i revisió de material.

09:15h Inici de la competició.

13:30h final previst competició.

S'entregarà avituallament d'aigua, fruita o pastes.

 

diumenge 29/4

Durant el transcurs de la jornada de diumenge, tots els participants classificats en el round classificatori de dissabte disputaran un round eliminatori de 12 dianes conegudes, per tenir accés a les semifinals i finals.

D'altra banda, els no classificats o lliures de realitzar aquest round eliminatori, podran realitzar un round de 12 dianes desconegudes. En finalitzar el recorregut, segons la classificació d'aquest últim, es lluitarà per un trofeu del Comitè de Camp al millor classificat. Aquest esdeveniment es realitzarà en paral·lel al campionat de Catalunya i al trofeu del comitè només hi podran optar tots els arquers que no tinguin medalla oficial del Campionat de Catalunya de Camp 2018

08:15h Concentració d’arquers, escalfaments i revisió de material.

09:15h Inici de la competició.

S'entregarà avituallament d'aigua, fruita o pastes

11:45h inici de semifinals i finals

13:30h entrega de trofeus: Campionat de Catalunya, lliga Catalana 2018, Lliga de Clubs 2018; Medalles UFEC.

 

INSCRIPCIONS:

 

Es faran per rigorós ordre d'arribada. És obligatori tenir la llicència d'arquer en vigor.

Imprescindible realitzar ingrés bancari (especificant el nom del participant i la referència CCC) Conservar el comprovant de pagament i portar-lo el dia de la competició, ja que podrà ser requerit per l'organització.

Inscripció on-line, formulari: https://goo.gl/forms/iARn2D70kj19nPIS2

 

Enviar còpia del comprovant de pagament a campionat.catalunya@fcta.cat

Dades bancàries: FEDERACIÓ CATALANA DE TIR AMB ARC Banc Sabadell ES86 0081 7013 9700 0174 8477 indicant al fer l' ingrés la referència: CCC i el nom i cognoms de la persona inscrita.

El termini d'inscripció finalitza el dia 22 d'abril del 2017 a les 9.00 h. El club es reserva el dret de tancar les inscripcions en el moment en que les places disponibles quedin cobertes.

 

PREU INSCRIPCIÓ

30 € - VETERANS, SÈNIORS, JÚNIORS.

10 € - CADETS i MENORS de 14.

 

Telèfons de contacte:

FCTA: 93 308 02 65

Sergi Cebrian: 645 172 977

Club Tir amb Arc Caldes de Montbui: Gabriel 600058806 (a partir de les 20h.)

 

 

RECORDATORI

 

Per apropar el tir de Camp a les classes menors de 14 anys i iniciació cadets, el Comitè de Camp a adaptat una nova piqueta de tir (blanca) molt més propera a la diana tant per distancies desconegudes com per conegudes.

Els menors fins a cadet podran participar dins la seva modalitat i es procurarà que siguin tutelats per arquers/acompanyants amb experiència.

  

PÚBLIC

En el round eliminatori de diumenge  i a les dianes 4 i 6,  respectant la deguda distància dels competidors i a les semifinals i finals,  s'admetrà públic sense necessitat d'acreditar-se (recomanable portar prismàtics).

 

MOLT IMPORTANT

 

està totalment prohibit fumar, tirar papers, embolcalls, etc. i/o sortir del recorregut marcat en el circuit. el incompliment d'aquestes normes podrà ser motiu d'expulsió del campionat.

NOVETATS DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CAMP

 

El comitè de camp informa que el 49è Campionat de Catalunya de camp ha sigut validat amb el reconeixement de Word Archery com a Arrowhead, on totes les puntuacions obtingudes pels arquers, que aquests considerin pertinents, rebran el reconeixement 'puntafletxa' obtingut.

 

D'altra banda, s'informa als assistents que tot el procediment del circuit eliminatori i les eliminatòries finals, han sofert canvis per tal d'adequar-nos a les modificacions realitzades per Word Archery, vigents des de l'1 d'abril. El nou sistema de finals serà el denominat 'Lancaster System' molt similar al sistema de finals utilitzat en els últims World Games de Polònia, d'aquesta manera, el Comitè de Jutges i de Camp de la federació catalana, seran els encarregats d'estrenar aquest nou sistema que expliquem en l'arxiu annex adjunt.

En cas de dubte, podeu contactar amb el president del comitè de Camp Sergi Cebrián als correus electrònics: 'scebrian@fcta.cat' o sergicebrianpujol@gmail.com

Donades les circumstàncies, el termini d'inscripció del campionat, serà ampliat fins al dimarts 24 d'abril a les 14 hores.

 

També informar que la certificació 'Arrowhead' dóna peu a la possibilitat de la participació en tot arquer interessat, ja sigui de la resta de l'estat espanyol o estranger, tot i que no tindran dret a lluitar en les finals i per la consecució del campionat de Catalunya (Per optar a aquest s'haurà de disposar de llicència federativa expedida per la federació Catalana).

  

Annex a la circular 1824v2

La competició del Ct. de Catalunya de Camp es Arrowhead, per tant homologada WA i vàlida per l'obtenció de les puntes fletxes segons la puntuació obtinguda a la ronda classificatòria del dissabte de 24 dianes.

Aquesta es la taula de puntuacions mínimes per 24 dianes i divisió per obtenir la recompensa WA:

 

Per 24

Div. Nu (també Instintiu)

Div. Recorbat

Div. Compost

dianes

Home

Dona

Home

Dona

Home

Dona

Verda

191

182

219

196

292

275

Marró

230

198

244

227

313

301

Gris

250

226

265

249

331

318

Negre

273

250

291

279

351

338

Blanca

294

275

313

302

371

357

Plata

316

299

338

323

389

377

Or

335

312

350

339

399

388

 

El passat més d'octubre al Congres de WA celebrat a Ciutat de Mèxic es van aprovar les  modificacions al reglament que van entrar en vigor el passat 1 d'abril i que WA ja va publicar a mitjans de març.

Les modificacions que afecten al Ct. de Catalunya de Camp respecte al procediment que estava establert anteriorment és únicament a la Ronda d'Eliminatòries. Es per això que s'ha decidit adaptar la competició a la nova normativa quedant de la següent manera:

La ronda classificatòria no pateix cap modificació sent de 12 dianes conegudes i 12 desconegudes amb 3 fletxes per diana, amb 3 minuts.

La ronda eliminatòries consistirà:

En un circuit de 6 dianes conegudes de 3 fletxes per diana amb 2 minuts de temps.

La eliminatòria consistirà en enfrontaments directes entre arquers en 4 grups.

El tall en el Ct. de Catalunya es produirà a la posició num. 10 per passar a eliminatòries.

El arquers situats a la classificatòria com 1r i 2n passen directament a les semifinals.

Els enfrontaments de la 1ª eliminatòria seran els següents:

         Grup A : el 3r contra el 10

         Grup B: el 5 contra el 8

         Grup C: el 4 contra el 9

         Grup D: el 6 contra el 7

En el cas que no es tingués contrincant l'arquer present passaria a la 2ª eliminatòria.

Els enfrontaments de la 2ª eliminatòria seran en un altre circuit de conegudes de 6 dianes a 3 fletxes amb 2 minuts de temps, format pels guanyadors a punts de la 1ª eliminatòria de la següent manera:

         Guanyador grup A contra guanyador B

         Guanyador grup C contra guanyador D

Els guanyadors dels enfrontaments de la 2ª eliminatòria passaran a semifinals.

Les semifinals i finals no varien en el seu format, sent de 4 dianes conegudes a 3 fletxes per diana en 2 minuts de temps per fase. Els enfrontaments de semifinals seran directes i formats de la següent manera:

1ª semifinal: guanyador AB contra classificat 2n

2ª semifinal: guanyador CD contra classificat 1r

Durant la ronda classificatòria del dissabte els jutges us explicaran el nou procediment complert aprovat per la WA, es poden fer totes les preguntes necessàries per part dels arquers.

 

 

Descarregar PDF de la circular
CIRC 1824v2
Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies i de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa la acceptació de l’ instal·lació de les mateixes. L’usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que l’esmentada acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web
Acceptar | Com Configurar