Història

  • image

1. Els origens del tir amb arc

 Fa uns 35.000 anys: principal instrument de caça i de guerra.

Després de la invenció de les armes de foc, l'arc va passar a l'àmbit esportiu, i es van formar els primers clubs europeus durant el regnat del monarca britànic Enric VIII (segle XVI).

El tir amb arc va aconseguir rang olímpic a París, el 1900, encara que la inexistència llavors d'un organisme internacional que establís un reglament únic explica la supressió d'aquest esport del programa olímpic.

El 1931 vuit nacions van fundar la Federació Internacional de Tir amb Arc (FITA), que aquest mateix any va demanar al Comitè Olímpic Internacional (COI) la seva tornada als Jocs Olímpics, que no es va produir fins a Munic 1972

 

2. Els origens del tir amb arc a Catalunya

A tenor dels documents que s’han trobat, les pràctiques de tir amb arc van començar a Catalunya en el si de les activitats de lleure fomentades per l’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore a primers de l’any 1947, i que, amb la col.laboració d’altres institucions excursionistes, va organitzar els dies 2 i 3 d’asgost d’aquell mateix any el “I Concurs de Tir amb Arc”, aprofitant el Campamento Social i el Dia del Socio.

L’esdeveniment es va fer a les rodalies de la Font de Banyeres, a Centelles, i el guanyador va ser Eliodor Castillo del Club Excursionista de Gràcia. Hi van participar treinta persones.

 

3. Els primers Clubs

 

              Club d’Arquers de Catalunya                  24-05-1948

              A.E.E.F.                                              01-08-1949

              Agrupación Excursionista Granollers         01-08-1949

              Club Montañés Barcelonés                      01-08-1949

              Agrupación Deportiva ESSA                    02-01-1950

 

Data de fundació de la Federació Catalana:

 L’acta de fundació està datada el dia 01 d’agost de 1949

 

5. Primer President

Va ser el Sr. Eugenio-Santos Chavala i Ibort, nomenat en l’acta numero 1, del 1 d’agost de 1949. Va presentar la seva dimisió el dia 13  d’agost de 1951, (acta núm. 52)

Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies i de tercers per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa la acceptació de l’ instal·lació de les mateixes. L’usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que l’esmentada acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web
Acceptar | Com Configurar